Снимка: Bulgaria ON AIRДелото за касиране на местните избори в София

...
Снимка: Bulgaria ON AIRДелото за касиране на местните избори в София
Коментари Харесай

Отложиха делото за касиране на вота в София за 10 декември

Снимка:  Bulgaria ON AIR

Делото за анулиране на локалните избори в София е пренасрочено за 10 декември. Причината е тъжба от Иван Петров от " Българска социалистическа партия за България " против отхвърли на арбитър Галин Несторов да го конституира като страна в процеса, съобщи БНР, като се базира на Административен съд София – град.

По жалбата би трябвало да се произнесе Върховният административен съд.

За през днешния ден трябваше да е подготвена съдебно-техническа-математическа и компютърна експертиза и да бъдат разпитани по трима очевидци, доведени от страните по  делото – Инициативният комитет, издигнал Мая Манолова, и Общинската изборна комисия и Политическа партия " ГЕРБ ".

Съдът разпореди на две движимости лица да изчислят математическия модел на резултатите на Мая Манолова и Йорданка Фандъкова от всички протоколи на СИК, да открият дали резултатите подхождат на посочените в  протоколите и дали са въведени вярно, както и какъв брой имащи право на глас са били включени в изборните описи на ЦИК за първия и втория тур на локалните избори.

Свидетелите пък са по отношение на изказвания на изгубилата Мая Манолова за безпорядък и съществени нарушавания при предаването на бюлетините и протоколите в зала " Арена Армеец ", с което изрично не са съгласни от Обинската изборна комисия.

Мая Манолова, която остана втора на вота за столицата, твърди, че на втория тур на локалните избори са позволени поредност от нарушавания в мащаб, който може да обърне разликата сред нея и спечелилата Йорданка Фандъкова.

Искането на екипа на Манолова за ръчно преброяване на бюлетините към този момент беше отхвърлено от арбитър Галин Несторов, който обаче не изключи да има преброяване в обособени секции.

Това ще зависи от заключенията на движимостите лица и от общо шестимата очевидци, от които се очакваше да опишат каква е била организацията при предаването на чувалите с бюлетини и протоколите в зала " Арена Армеец ".

Според изгубилата Мая Манолова налице са фрапантни нарушавания.

" Грешките, които са направени в протоколите, са аритметични. Те няма да трансформират и не трансформират резултата даже и след математическата експертиза ", беше отговорът на Полина Витанова, ръководител на Общинската изборна комисия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР